Outplacement

Maatwerk is de kern

De forse bezuinigingen in de huidige economie leiden er soms toe dat organisaties afscheid moeten nemen van medewerkers of dat organisaties zo veranderen dat medewerkers zich er niet langer thuis voelen. Dat brengt vaak veel onzekerheid en onrust met zich mee. Inventus is ervan overtuigd dat iedere situatie anders is en vraagt om maatwerk.

OUTPLACEMENT OP MAAT

In een outplacementtraject van Inventus worden uw medewerkers intensief begeleid. Vanaf het afscheid nemen van de vertrouwde omgeving, het ontdekken van nieuwe loopbaanperspectieven en het vinden van een nieuwe baan. Inventus ondersteunt uw medewerkers in dit belangrijke proces van keuzes maken. De inhoud van het outplacementtraject is voor iedere medewerker verschillend en op maat. De een heeft meer behoefte aan itnensieve loopbaanbegeleiding en coahcing, terwijl de ander alleen kiest voor bijvoorbeeld sollicitatietraining. De intensiteit en duur van het traject worden in overleg bepaald. Juist omdat de behoeften van de medewerkers vaak zo uiteen lopen, stellen we samen met de medewerker een plan van aanpak op waarin we de diverse modules aan elkaar koppelen op zo een passend traject te formuleren. Zo biedt Inventus modules op het gebied van:

  • Intake & Loopbaangesprek
  • Talentanalyse (TMA)
  • Persoonlijke Reflectie
  • Sollicitatie- en Presentatietraining
  • CV Coaching
  • Social Media Scan

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

Inventus biedt eindeloze mogelijkheden in de begeleiding van uw medewerkers naar een nieuwe baan. We streven ernaar dat ze zich gelukkig voelen in een nieuwe functie en hier – op basis van hun talenten – kunnen excelleren. Onze werkwijze kenmerk zich als persoonlijk en professioneel. Onze gecertificeerde loopbaanbegeleider weet van aanpakken en is erop gebrand uw medewerkers de juiste handvatten te bieden. Benieuwd naar al onze mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.