cv

Of je nu je eerste stap zet op de banenmarkt of toe bent aan een vervolgstap. Na wat online zoekwerk en wat rondvragen binnen je netwerk, gaat je vizier op scherp; je hebt je droombaan op het oog. En nu? Hoe zorg je er voor dat dat jij uitblinkt tussen de andere sollicitanten? Wat kan wel, wat kan niet? Wij scherpen je CV graag met je aan! Hier lees je de do’s en don’ts:

Do’s

 1. In de basis – Voorzie je CV altijd van deze gegevens:
  – Naam
  – Geboortedatum
  – Adres
  – Telefoonnummer
  – E-mailadres en evt. link naar je LinkedIn pagina.
  – Eerdere functies en werkgevers (met start en -einddatum)
  – Opleidingen
  – Rijbewijs
  – Huidige functie en werkgever + start- en einddatum van je huidige functie
 2. Pitch: vertel in enkele zinnen wie je bent, wat jou drijft en wat het bedrijf aan je heeft. Probeer een realistisch beeld te schetsen van wie jij bent, wat jou kenmerkt en waarom dit dé uitdaging voor jou is. Probeer je niet anders voor te doen dan je bent 😉. Doe dit op een manier waarin je jezelf herkent. #beyourself
 3. Hard skills  Vermeld beroeps specifieke vaardigheden, denk aan SEO-kennis, html, het beheren van besturingssystemen, vreemde talen of het besturen van een heftruck.
 4. Soft skills  Wat maakt jou, jou? Dit zijn de skills waarmee je geboren bent, denk hierbij aan eigenschappen als: energiek, empathisch, creatief en accuraat.
 5. Lay-out – Zorg voor een heldere, overzichtelijke opmaak. Maak woorden die belangrijk zijn eventueel vet gedrukt, op die manier krijgen ze extra aandacht van de recruiter.

Don’ts

 1. Een kinky/kinderlijk e-mailadres – Een funny e-mailadres was leuk in het MSN-tijdperk, of te gebruiken voor SPAM mail, maar kan écht niet meer wanneer je voor een baan solliciteert, denk aan sexylexy@hotmail.com of badboy3@live.nl. #notprofessional
 2. Foto’s met snapchatfilters – (we’re not kidding) Gebruik die voor privé doeleinden en zorg voor een representatieve foto. Dit hoeft niet saai te zijn, het kan juist ook creatief of in een bepaalde kleurstelling, maar laat de konijnenoren achterwege.
 3. Link niet naar je Facebookpagina – Een LinkedIn pagina, blogpagina of eigen website zijn daar geschikter voor. #linkesoep
 4. Information overkill – Zorg voor een korte verwoording van je kennen en kunnen. Houd het compact! 2 a4tjes, of 3 hooguit, bij meerdere jaren ervaring is de max! Het gaat om de belangrijkste info!
 5. Onrustige opmaak – Laat je liefde voor fluorletters, alpaca’s en regenboogkleuren achterwege op je CV! Maak er geen bonte kermis van en gebruik een duidelijk, leesbaar lettertype. #stayclear

Voor nog meer tips kun je ons altijd even bellen of langskomen. We vullen de tips regelmatig aan op de website. Zo ga jij die droombaan vinden! Benieuwd naar onze openstaande functies? Bekijk onze vacatures!

Laat een reactie achter