TMA Analyse

Maatwerk is de kern

Met de TMA Talentenanalyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijgt u inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA Competenties. De talentenanalyse neemt circa een uur in beslag welke de kandidaat besteed achter zijn computer. De vragenlijst voor de kandidaat bestaat uit stellingen, gedragsitems waaruit de kandidaat steeds dient te kiezen welke het beste bij hem passen. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren van de kandidaat ontrafeld. De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten.

IEDEREEN HEEFT TALENT MAAR NIET VOOR ELKE FUNCTIE

U ontvangt een genuanceerde kandidaat-rapportage welke positief talent- en ontwikkelingsgericht is geformuleerd en uw kandidaat niet veroordeelt. Hierdoor worden de uitkomsten meestal herkend en geaccepteerd door uw kandidaat. Daarnaast ontvangt u als gesprekspartner van de kandidaat schaduw (expert) rapportages en matchingsrapportages om uw terugkoppelingsgesprek te voeren en de aanwezige drijfveren en talenten te valideren. De rapportages geven inzicht in kwaliteiten en valkuilen en reiken u uitgebreide interviewvragen, ontwikkelactiviteiten en coachingsadviezen aan afgestemd op uw kandidaat. Hiermee komt u op grondige wijze tot de kern en krijgt u een diepgaander en waardevoller inzicht in uw kandidaat. De uiteindelijke keuzes en adviezen maakt u zelf, maar wel op een gestructureerde en gefundeerde manier.

MEER OBJECTIVITEIT IN GESPREKKEN OVER PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN MOBILITEIT

De uitslag van de test wordt door een medewerker van Inventus op eigen kantoor doorgrondt en geanalyseerd. De onderstaande factoren worden namelijk vertaald vanuit rapportcijfers.

  • Een compacte beschrijving van de totale persoonlijkheid
  • Overzicht van kwaliteiten en valkuilen
  • Suggesties voor effectief communicatiegedrag
  • Suggesties voor te vermijden communicatiegedrag
  • Omschrijving van de ideale werkomgeving
  • Indicatie van de managementvoorkeuren
  • Suggesties voor verdere ontwikkeling
  • Competentieprofiel ontwikkelbaarheid 53 competenties

radar1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd of de TMA analyse iets aan uw organisatie kan bijdragen?

Wij nemen graag de mogelijkheden met u door.