TMA, wat is dat nou precies? Naast het matchen van kandidaten en bedrijven op basis van de TMA-werkwijze, bieden wij bij Inventus ook de originele TMA-analyse. TMA is een afkorting voor Talent Motivatie Analyse en is bedoeld het beste uit jezelf of je werknemer te halen door gebruik te maken van kwaliteiten en intrinsieke motivatie.

Talenten & Drijfveren

Wij hebben een eigen talentwand ontwikkeld, een wand waarop alle 44 talenten te vinden zijn. De kandidaat kiest deze zelf uit en hierover gaan we dan in gesprek. Zo ontstaat een compleet beeld van de kennis, vaardigheden en drijfveren. Hierdoor kunnen wij een juiste match maken waardoor een kandidaat en bedrijf ECHT bij elkaar passen.

Talentwand

Mensen hebben 22 drijfveren en 44 talenten.
Welke heeft uw medewerker?
- Het startpunt; uitleg TMA kandidaat en opdrachtgever.
- Analyse maken door kandidaat
- Resultaten analyseren door Inventus
- Terugkoppeling naar kandidaat
- Terugkoppeling naar opdrachtgever

TMA-radar

Zo is TMA een fijn hulpmiddel bij werving en selectie, individuele- en teamontwikkeling, verbetering van de communicatie, versterken van de samenwerking, beroepskeuze, mobiliteit en re-integratie. De TMA-basistest bepaalt de situatie van de kandidaat op dat moment met een open blik op de toekomst. De test leidt tot een uitkomst gebaseerd op 22 drijfveren en 44 talenten. Hieruit kunnen ontwikkelingsmogelijkheden op de werkvloer ook in kaart worden gebracht.

Analyse

Een TMA-analyse bestaat uit het invullen van 312 meerkeuzevragen. De uitkomst beslaat een objectieve rapportage van de talenten, competenties en capaciteiten. De TMA-radar geeft deze rapportage overzichtelijk weer en vormt zo een basis voor een nabespreking.
Naast het in kaart brengen van de drijfveren en talenten, krijgt men ook inzicht in de intrinsieke motivatie, aanleg voor competenties, persoonlijke voorkeur van werkomgeving en management, effectief communicatiegedrag en leer- en ontwikkelingsstijl.