6x waarom je een flexibele medewerker in wilt zetten

Je hebt tijdelijk extra handjes nodig voor in jouw bedrijf. Een flexibele medewerker is dan de ideale oplossing. We zetten in onze nieuwe blog op een rij waarom flexwerkers een aanvulling zijn voor jouw organisatie.

Wat is een flexibele medewerker?

Wat zijn flexwerkers? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft de volgende definitie: “In Nederland wordt met deze term over het algemeen gedoeld op medewerkers met een flexibele arbeidsrelatie.” Of iemand tot een flexibele medewerker wordt gerekend hangt af van het contract en het vaste aantal uren. Alle medewerkers die geen vaste arbeidsrelatie hebben, een contract voor onbepaalde tijd samen met een vast aantal uren, zijn in principe flexwerkers. Zzp’ers vallen hier ook onder.

Het CBS telde in 2021 zo’n 2.5 miljoen flexwerkers in Nederland en meer dan een miljoen zzp’ers.

Waarom zou je flexibel personeel inzetten?

Er zijn mede zoveel flexwerkers in Nederland omdat het voor bedrijven erg voordelig is de handen ineen te slaan met flexibele medewerkers. Zo heb je als organisatie een flexibele schil om veranderende tijden mee door te komen. Snel schakelen is dan namelijk essentieel en dat gaat vlug met flexibele medewerkers. Maar er zijn nog meer redenen waarom flexwerkers voor jouw bedrijf een goed idee zijn:

 1. Geen administratieve rompslomp
  Je kunt de werving, selectie, HR- en salarisadministratie uitbesteden aan het uitzendbureau dat je inschakelt. Dat scheelt een hoop administratieve poespas voor jou. Zeker wanneer je regelmatig een tijdelijke medewerker nodig hebt, kan een uitzendbureau zoals Inventus je snel helpen schakelen.
 1. Zekerheid voor jou en de flexibele medewerker
  Jij betaalt als werkgever de gewerkte uren, zonder dat de flexibele medewerker in zekerheid hoeft in te leveren. Wanneer je de flexwerker namelijk via ons inhuurt, organiseren wij opdrachten voor de resterende uren die de medewerker wil werken. Zo ben jij blij en is de flexwerker blij: win-win.
 1. Minder risico voor jou als werkgever
  Wanneer je flexwerkers inschakelt, loop je als werkgever minder risico. Deze verleg je namelijk naar onze organisatie als uitzendbureau, waar wij die met onze expertise proberen zo goed mogelijk te beperken en beheersen. Denk aan risico’s als ziekte van de medewerker.
 1. De juiste competenties in huis wanneer het nodig is
  Voor sommige projecten heb je specialistische kennis nodig. Met een flexibele medewerker beschik je over bijzondere competenties wanneer jij ze nodig hebt. Zo klaar jij de klus op een gunstige en efficiënte manier. Je gebruikt de kennis namelijk alleen wanneer het nodig is en hoeft deze niet permanent in huis te hebben.
 1. Een frisse wind in jouw bedrijf
  Een nieuwe medewerker betekent een nieuw paar ogen en dus nieuwe inzichten. Als je regelmatig flexwerkers over de vloer hebt, krijg je constant nieuwe inzichten mee bijvoorbeeld van andere bedrijven waar de medewerkers opdrachten uitvoerden. Opvattingen waar jij als bedrijf van leert en groeit.
 1. Een proefperiode voor eventueel vast dienstverband
  Flexibele medewerkers komen tijdelijk bij jou op de werkvloer. Beide partijen, zowel de organisatie als de flexibele medewerker, kunnen een betere inschatting maken van het succes van de samenwerking voordat ze een handtekening zetten voor een vast dienstverband. Na een paar maanden weet je namelijk echt zeker of hij of zij de juiste is voor jouw vacature.

Inventus helpt je mee in de zoektocht naar flexibele medewerkers

Als uitzendbureau met meer dan vijftien jaar aan connecties in het werkveld, gaat Inventus graag voor jou aan de slag. We nemen je vacature aan en zetten deze uit in ons uitgebreide netwerk. Zo vinden we de juiste kandidaat voor jouw openstaande vacature.

Ik zoek flexibele medewerkers voor mijn bedrijf.

Inventus zoekt met je mee

Inventus

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!