Contract via uitzendbureau: belangrijke dingen die jij moet weten

Als uitzendkracht heb je bepaalde rechten wanneer je een contract met een uitzendbureau aangaat. Dat heeft onder andere te maken met hoe lang je al voor het bureau werkt. Inventus zet op een rij wat jij allemaal moet weten.

Contract via uitzendbureau

Als uitzendkracht heb je een uitzendovereenkomst. Dit is een contract tussen jou en het uitzendbureau. Hierin zijn dingen vastgelegd zoals de duur van het werk, de arbeidsvoorwaarden en het salaris. Bij uitzenden is het zo dat het inlenende bedrijf het uitzendbureau betaalt voor jou als uitzendkracht, waarnaar het bureau vervolgens jouw salaris uitbetaalt.

De verschillende fases

Wat vooral belangrijk is bij een uitzendovereenkomst en bepalend voor je rechten als uitzendkracht, zijn de verschillende fases in het contract met het uitzendbureau. Die fases zijn afhankelijk van de tijd die je voor het bureau werkt. Daarbij heb je twee verschillende fasesystemen: die van cao ABU Uitzendkrachten en de cao NBBU Uitzendkrachten. Deze cao’s zijn nagenoeg gelijk.

Fase A (ABU)/fase 1 en 2 (NBBU)

De eerste fase duurt 52 weken. Elke week waarin je werkt telt mee, de hoeveelheid uren is daarbij niet belangrijk. Vaak wordt er in deze eerste fase ook gewerkt met een uitzendbeding. Dat houdt in dat wanneer de inlener (het bedrijf) jou als uitzendkracht niet meer nodig heeft, de overeenkomst direct stopt en je geen loon meer krijgt. Het contract stopt eveneens als jij ziek bent. Voor uitzendkrachten geldt een opzegtermijn van één dag als zij de overeenkomst willen beëindigen.

Fase B/fase 3

Wanneer fase A voorbij is, krijg je een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd. Het uitzendbeding geldt niet meer. Het contract stopt dus niet zomaar als er geen werk voor je is en je hebt recht op doorbetaling (bij het accepteren van passend werk). Opzegging vanuit het bureau kan, maar dan is er een opzegtermijn. Bij ziekte krijg je gedeeltelijk doorbetaald. Fase B heeft een maximale duur van drie jaar, waarin hoogstens zes overeenkomsten kunnen worden gesloten.

Fase C/fase 4

Na fase B kom je als uitzendkracht op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij het uitzendbureau in dienst. Ook hier heb je recht op doorbetaling als er geen opdrachten zijn. Ontslag zonder goede reden is niet meer mogelijk. Ontslag kan alleen op staande voet, langs de rechter of het UWV of met een beëindigingsovereenkomst tussen werkgever en werknemer.

Wanneer er een onderbreking is van 26 weken of meer tussen twee uitzendovereenkomsten begint de telling weer bij fase A/1.

Loon bij contract via uitzendbureau

Iets wat je vaak hoort, is dat uitzendkrachten minder loon krijgen dan vaste medewerkers bij een onderneming. Maar je krijgt hetzelfde loon als werknemers die vast in dienst zijn bij het bedrijf. Dat heet ook wel de inlenersbeloning. Daarbij geldt minimaal het recht op minimumloon. Bij ziekte krijg je doorbetaald. Doorbetaling op feestdagen, vakantiedagen en vakantietoeslag behoren ook tot je rechten als uitzendkracht.

Bij Inventus bouw je reserveringen op voor vakantiedagen. Op je loonstrook staat hoeveel reserveringen je opbouwde. Lees bij de FAQ voor kandidaten meer over vrij en ziek zijn bij Inventus.

Ook kun je als uitzendkracht pensioen opbouwen. Vaak geldt het StiPP pensioen als je 21 jaar of ouder bent. Voorheen was het zo dat je na acht weken voor dezelfde opdrachtgever werken pensioen opbouwt. Per 1 juli 2023 vervalt die wachttijd.

Uren via uitzendbureau

Het klopt dat je een oproepcontract kunt hebben via een uitzendbureau, waarbij je geen vaste uren hebt. Toch is het mogelijk wél vaste werkuren te hebben met je uitzendcontract. Een oproepcontract geeft je veel flexibiliteit, maar tegen onzekerheid. Bij vaste uren heb je juist een stabiel maandinkomen, maar ben je minder flexibel in wanneer je werkt.

Aan de slag bij Inventus?

Bekijk de vacatures van Inventus

Inventus

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg ons op jouw favoriete social media apps!

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!