Waarom werken in de logistieke sector? 7x redenen voor werk in de logistiek

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Neem eens een kijkje tussen logistieke vacatures. Inventus geeft je zeven redenen waarom je wilt werken in de logistieke sector.

Wat is logistiek werk?

Wat houdt logistiek werk precies in? Als logistiek medewerker ben je een schakel in het logistieke proces en zorg je dat dit goed gaat. Dat houdt in dat jij zorgt dat de processen juist verlopen in een distributiecentrum of magazijn. Daar ben je dan ook voornamelijk te vinden. Voorbeelden van werkzaamheden zijn het picken van orders, het laden en lossen in een magazijn en het verpakken van goederen. De taken verschillen echter per onderneming.

Je valt als logistiek medewerker onder de logistieke afdeling. In deze branche werk je met allerlei apparaten en vervoersmiddelen: van scanners, tot mobiele apparaten tot steekwagens. Je bent dan ook altijd op de hoogte van de geldende veiligheidsvoorschriften.

Werken in de logistiek is heel divers. Je hebt verschillende, uiteenlopende functies binnen deze sector.

Waarom werken in de logistieke sector?

Waarom zou je willen werken in de logistieke sector? Inventus legt uit waarom je logistiek werk zeker een kans moet geven.

1. Het is veelzijdig werk

Wanneer je werkt in de logistiek, kom je terecht in een dynamische wereld. Er zijn ontzettend veel werkzaamheden te doen, waardoor geen dag hetzelfde is. Dat maakt een baan als logistiek medewerker erg afwisselend. De ene dag ben je bezig met een systeemfout, terwijl je je een andere dag stort op innovaties. Bovendien kun je als logistiek medewerker een grote invloed hebben. Zo krijg je al snel bepaalde verantwoordelijkheden en taken binnen je carrière.

2. Het is een groeiende sector, met een mooi salaris

Vele sectoren kampen met arbeidstekorten. Ook de logistiek heeft ermee te maken. Door de krapte op de logistieke arbeidsmarkt, kom je in een sector terecht met een hoge baangarantie en mooie salarissen.

3. De logistiek is altijd in ontwikkeling

Je speelt een belangrijke schakel in het proces van beginproduct tot eindproduct. De logistiek is gedwongen mee te gaan met de tijd, aangezien automatisering vaak een erg grote rol speelt. Er worden continu nieuwe, geoptimaliseerde processen bedacht. Je kijkt naar het verbeteren, vernieuwen, vereenvoudigen en verduurzamen van de processen.

4. Je hebt niet altijd een diploma nodig

Het ligt er natuurlijk aan op welke baan je solliciteert, maar niet voor alle logistieke functies is een opleiding vereist. Je leert vaak op de werkvloer en groeit zo door. Voor sommige mensen een goede reden waarom ze in de logistiek willen werken.

5. Je kunt werken wanneer het jou uitkomt

In de logistiek werk je vaak niet van 9.00 tot 17.00 uur. Je werkt bijvoorbeeld in ploegendiensten. Wanneer jij in de avond of in de nacht het productiefste bent, is het de ideale sector voor jou. Ook als je een vroege vogel bent, zijn er diensten te vinden die perfect bij jouw ritme aansluiten.

6. Samenwerking is erg belangrijk

Samenwerking speelt in de logistiek een essentiële rol. Zo leer je jouw collega’s goed kennen en maak je de werkdag een stuk gezelliger.

7. Je hebt de keuze uit diverse functies

Zoals we eerder al aangaven kun je in de logistiek alle kanten op. Er zijn vacatures van machine operator tot magazijn medewerker tot werkvoorbereider.

Logistieke vacatures bij Inventus

We gaven je al allerlei redenen waarom werken in de logistiek een goede optie is. Ben je overtuigd en lijkt een logistieke baan je wel iets? Neem een kijkje bij het aanbod van Inventus.

Aan de slag in de logistiek bij Inventus?

Bekijk al onze vacatures in de logistiek.

Inventus

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Volg ons op jouw favoriete social media apps!

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!