Balans rondom werk: wat doe jij buiten werktijd?

Wat doe jij buiten werktijd om je volgende werkdag energiek te beginnen?

Regelmatig komt het ter sprake. Nederland is een druk land. Agenda’s raken overvol, tijdens, maar zelfs ook buiten werktijd. De berichten over een toenemende werkdruk en het belang van een gebalanceerd (privé)leven zijn niet onveranderd. Bij Inventus helpen we je aan een baan die bij jou past, waarin jij het beste tot je recht komt. Je kwaliteiten en talenten worden het best benut in een functie waarin jij uitblinkt. Zelfs je vrije tijd draagt bij aan hoe jij je voelt op je werk en hoe jij je in kunt zetten. Dit geldt niet alleen voor jou, maar voor iedereen om je heen.

Daarom geven we je een aantal tips voor ontspanning, zodat jij weer fris aan een nieuwe werkdag kan beginnen!

Tips voor vrijetijdsbesteding, om energiek en fijn te functioneren in je werk (win-win)

1. Wandel of sport dagelijks (minimaal) een half uur.

Wandelen ontspant!  Zo verminder je stress, slapeloosheid en maak je vitamine D aan. Dit zorgt er dan weer voor dat jij lekker in je vel zit (ook op je werk). Je hart en longen worden sterker wanneer je regelmatig wandelt en je hersenactiviteit wordt gestimuleerd. Probeer te genieten van de natuur en je omgeving en maak je hoofd leeg. Het verbetert je bloedsomloop en zorgt voor een sterker immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor griep of verkoudheid. Het zorgt ervoor dat je fit blijft.

2. Ontdek in welk activiteit jij plezier hebt.

Voor iedereen is dit anders. De een timmert graag in de schuur, de ander schrijft, sleutelt aan auto’s, tuiniert, tekent of bakt. Probeer beeldschermen aan de kant te laten en op te gaan in je bezigheid. Zo ben je buiten een hele dag op kantoor/de werkvloer, met iets anders bezig. Maak je ontspannen,  nuttig. Wanneer je thuis projecten aanpakt geeft dit ook veel positieve energie, denk aan het schilderen van kozijnen of het herinrichten van een zithoek.

3. Ontspan!

Een volle agenda vraagt ter zijner tijd ook om momenten van rust. Maak daar ook tijd voor! Denk aan een avond op de bank met een kop thee en een goed boek, of het kijken naar een film. Maak het jezelf lekker comfortabel of ga lekker in bad, boek een massage, kook een gerecht waar jij gek op bent. 

4. Socialize

Maak tijd voor vrienden en gezelligheid, wissel dit af met tijd voor jezelf. Dit kan door eropuit te gaan met vrienden, koffie te drinken bij de buurvrouw, of bij een (sport)vereniging te gaan. Het gaat niet zo zeer om de hoeveelheid sociale interactie, maar vooral ook om de kwaliteit. Dit zorgt voor een positief effect op je geluksniveau. 

5. Vakantie/paar dagen weg

Zoals een batterij of accu leeg kan raken, is het voor jou ook van belang om op tijd op te laden. Plan af en toe een paar dagen vrij voor jezelf. Blijf rondom huis, of ga er lekker op uit! Nieuwe belevenissen zorgen ook voor energie en levenslust. Zo kun je na die citytrip of periode vakantie weer met een frisse blik en vol nieuwe ideeën aan het werk.

Zorg buiten werk om voor een combinatie van “fun” en ontspanning, zo verzamel jij positieve energie voor een nieuwe werkdag. 

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!