Blijf gemotiveerd!

De juiste motivatie vinden is vaak een uitdaging. Vooral in deze vreemde tijd kan dit des te lastiger zijn. Motivatie kan op twee manieren tot stand komen: van binnenuit; intrinsiek, of van buitenaf; extrinsiek. Waarom neemt onze motivatie af als wij van huis uit werken? Volgens onderzoek schijnt het verlies aan teamspirit een grote rol te spelen, hiernaast word je ook minder beloond met een goed gevoel.

Het coronavirus en de maatregelen er tegen houden ons op alle mogelijke manieren bezig. Hierdoor wordt onze produciviteit en motivatie vaak sterk beinvloed. Reden voor deze afname van motivatie kan voornamelijk gevonden worden in de angst, verlies van zekerheid over je baan en afleidingen die deze crisisperiode met zich mee brengt. 

Hieronder een aantal tips om gemotiveerd te blijven:
– Wees lief voor jezelf.
– Zoek uit waar je vastloopt.
– Zet een limiet op je nieuwsconsumptie.
– Breng structuur een routine in je dag.
– Stel deadlines voor jezelf.
– Blijf in contact met je collega’s.
– Kom er achter wat jouw persoonlijke drijfveren zijn. 

De laatste tip kunnen wij je bij helpen! 

Wij werken op basis van TMA, Talent Motivatie Analyse. Dit kan zeker ook interessant zijn voor werkgevers. Het is namelijk nooit verkeerd naar je huidige werknemers te kijken. Zij zullen een stapje extra zetten nu en jij hoopt ze straks weer volledig in te kunnen zetten. Juist in deze tijd kunnen zij meer nadenken over wat ze precies willen en waar ze blij van worden. Zou je dit niet graag willen weten als werkgever? Door een Talent Motivatie Analyse (TMA) via Inventus kun je de drijfveren inzichtelijk maken van je medewerkers of van jezelf! Neem gerust contact met ons op!

 

 

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!