Droombanen waar jij het bestaan (nog) niet van weet

Wat is jouw droombaan?

Dit is een top 5 met gekke, grappige, idiote banen. Jij fantaseert vast wel eens over je droombaan. Over wat je wil worden als ‘later als ik groot ben’. In deze blog breng ik je zeker op ideeën over jouw droombaan! Benieuwd of er iets voor je tussen zit.

Ik wilde altijd helikopterpiloot worden.

Maar niet van zomaar een helikopter…

Mijn fantasie ging verder dan een helikopter, nee, ik zag mezelf al door de lucht vliegen in een echte Apache. Ik heb ook daadwerkelijk geprobeerd deze droom waar te maken en heb toelatingsexamen gedaan voor de KMA. Maar jong, onervaren en een tikkeltje naïef met al mijn 17 jaar destijds, werd ik niet aangenomen.

Misschien ook wel beter, door de jaren heen ben ik erachter gekomen dat ik niet heel goed gedij in een sterk hiërarchische omgeving. Dan is defensie waarschijnlijk niet mijn meest ideale werkgever. Het was vooral de vrijheid van het vliegen wat mij aansprak en vrijheid in je werk is natuurlijk in allerlei vormen en in allerlei banen alsnog terug te vinden.

Kattenliefhebbers eat your heart out!

De laatste jaren komen in het nieuws vaak opvallende droombanen voorbij. Wat dacht je van professioneel katten knuffelen? Op het Griekse eiland Syros zocht een eigenaar van een kattenopvang iemand die de katten in zijn opvang wat extra aandacht en liefde kon geven. Hij werd overstelpt met sollicitatiebrieven en heeft zelfs vrijwilligers in moeten schakelen om alle brieven door te lezen en te beantwoorden.

Ben je graag op jezelf? Dan ben jij misschien de ideale eilandbeheerder.

Of ben je groot fan van programma’s als Expeditie Robinson of The Island van Bear Grills? Twee jaar geleden zocht ‘Tasmania Parks and Wildlife Service’, de organisatie die de beschermde natuurgebieden op het Australische eiland Tasmanië beheert, een wachter voor Maatsuyker Island. Een onbewoond eiland waar alleen zeehondje en pinguïns wonen. Als wachter moet je zorgen voor het behoud en onderhoud van het eiland, je woont in een comfortabel huis met eigen moestuin. Wel ben je zo goed als helemaal afgesloten van de buitenwereld. Of dat voor iedereen zo’n grote droom is, weet ik niet.

Voor alle lekkerbekken

Persoonlijke favoriet van mij is natuurlijk de functie van proever! En dan met name van chocolade. Want wist je dat deze droombaan nog best vaak voorkomt. Nog niet zo lang geleden werd een smaaktester gezocht voor Nutella, maar ook een proever bij Mondelez, eigenaar van Milka en Oreo wordt weleens gezocht. Waar kan ik me aanmelden? Weet je wat, ik wil dit ook best vrijwillig doen, waar solliciteer ik? Het is nog hard werken ook, want neerploffen met een reep chocolade thuis op de bank, is er niet bij. Met een team professionals proef je diverse producten, naast sterk ontwikkelde smaakpapillen moet je ook op een uitgebreide en ‘technische’ manier de smaak en de beleving kunnen omschrijven. Maar hé, wie weet ben jij ben jij wel de ontdekker van de eerstvolgende chocolade sensatie (denk: karamel zeezout 2.0).

Onze TOP 5 droombanen:

1. LEGO Professional
2. Eilandbeheerder
3. Beddentester
4. Professioneel filmkijker
5. Proever

Staat jouw droombaan hier tussen?

Reageer hieronder mijn blog! Ik ben heel erg benieuwd welke droom jij najaagt!

Natuurlijk dromen we vaak groots, maar een droombaan kan natuurlijk ook een stuk dichter bij huis gezocht worden. Als je doet waar je passie ligt of wat je echt leuk vindt, kan een ‘gewonere baan’ al snel jouw droombaan zijn. Het gaat erom dat je je werk met plezier doet, ook mensen met bovenstaande ‘droombanen’ willen wel eens een dagje vrij zijn.

Weet jij al wat jouw ideale baan is? Of waar jouw ideale takenpakket uit bestaat? Belangrijk hiervoor is om te weten waar je zelf goed in bent, wat je leuk vindt om te doen. Waar krijg je energie van? Mensen functioneren het best, leren het snelst, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat in lijn ligt met hun drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten en competenties.

Wil je hier meer over weten en wil je onze hulp om jouw talenten te ontdekken, stuur me dan een berichtje!

Groetjes Danielle

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!