Een frisse start

Het nieuws rondom het Coronavirus houdt iedereen bezig deze dagen. Ons dagelijks leven wordt dan ook sterk beïnvloed door de maatregelen. Thuis werken, kinderen niet naar school en niet naar je favoriete café. Zo’n beetje alles kan de afgelopen dagen gerelateerd worden aan het Coronavirus en de gevolgen ervan. We zouden haast vergeten dat de lente haar intrede heeft gemaakt afgelopen week. Gelukkig is dit wel te merken aan het weer. Het zonnetje schijnt en als de wind even gaat liggen, is een jas bijna overbodig. In deze tijd dat we vooral thuis zitten is het toch fijn dat we met dit weer nog naar buiten kunnen voor een rondje door het bos of een borrel in de tuin. Uiteraard op gepaste afstand.

De verandering van seizoen heeft ook invloed op je werk. De lente staat symbool voor een frisse start. Veel bedrijven gebruiken deze periode dan ook voor een grote schoonmaak, het opknappen van het pand en het op orde brengen van andere zaken. Met dank aan de maatregelen omtrent het Coronavirus is hier nu zelfs extra tijd voor. Toch een klein positief dingetje…

Dit is ook het moment om eindelijk die stap te zetten die je nog niet hebt durven nemen. Vat dus juist nu de koe bij de horens. Neem de tijd om dingen te doen die je normaal niet zou doen. Verveling maakt creatief, weet je nog. Een frisse start biedt ook ruimte voor een goed brainstorm moment met collega’s. Bespreek met elkaar de dingen die je misschien anders zou willen doen of waar nog eventueel mogelijkheden kunnen liggen?

Laat de lente binnen. Zet de ramen open voor wat frisse lucht, koop een fleurige bos bloemen en ga in je pauze even naar buiten. Doe iets liefs voor je collega’s en klanten, stuur ze een kaart of een bloemetje om ze te bedanken. Wie wordt daar nou niet blij van?

De lente zorgt voor verfrissing, vrolijkheid en kleur. De lucht is blauw en de zon schijnt, dus neem het ervan in deze bizarre periode. Aankomend weekend gaat de zomertijd in, wat betekent dat het weer wat langer licht is.

Maak een frisse start!

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!