Nieuwe kansen?

Waar liggen er nu direct kansen?

Door de Corona crisis lijkt het er soms op alsof de wereld even tot stilstand is gekomen. Winkels zijn dicht, kantoren zijn leeg en veel mensen zijn zonder baan komen te zitten.
Ook bij Inventus merken we dit. Vacatures zijn ingetrokken of staan on hold. Voor sommige van onze uitzendkrachten hield het werk op, of ze nemen nu extra snipperdagen op. We zouden graag mensen een nieuwe aanbieden, maar dat gaat nu niet.

We onderzoeken nieuwe markten en kijken waar nieuwe kansen liggen voor ons en onze kandidaten. Vorige week publiceerde het UWV een artikel over branches waar juist nu extra mensen nodig zijn.

Landbouw
Waar in de landbouw vaak mensen uit Oost-Europa worden ingezet, blijven deze werkers nu veel al in eigen land. Boeren kunnen nu alle hulp gebruiken. Deze week stond een mooi artikel in de krant over een lokale aspergeboer. Het aspergeseizoen is onlangs van start gegaan, en het witte goud moet geoogst worden. Deze boer had inmiddels zoveel hulp aangeboden gekregen dat hij met een wachtlijst werkt. Op het land werken inmiddels obers, koks, taxichauffeurs en studenten.

Beveiliging
Winkels houden zich aan de nieuwe maatregelen, wat inhoudt dat er maar een maximaal aantal klanten binnen mag, veelal is ook een winkelwagen (of mandje) verplicht. Om dit in goede banen te leiden, zie je nu vaak mannen, keurig in pak, aan de deur staan. Wat was ik verbaast toen ik voor het eerst een “echte beveiliger” zag staan voor mijn lokale supermarkt. Hierdoor is de vraag naar beveiligers enorm gestegen.

ICT
Als ik alleen al naar onszelf kijk … we hebben ze hard nodig, onze IT partner. Zoals in eerdere blogs al beschreven, werken wij voornamelijk vanuit huis. Dat vergde de nodige aanpassingen die we zelf niet konden doen. En dat geldt waarschijnlijk voor iedereen die ‘opeens’ thuis moest werken, zonder een goede verbinding met je werk en je collega’s is dit niet mogelijk. Nog steeds bijna elke dag hebben we wel wat back up hulp nodig. En wat denk je van alle basisscholen die de kinderen vooral nog digitaal kunnen begeleiden?

Logistiek, transport en verzending
Zelfs in de decembermaand is het niet zo druk als nu bij bedrijven als Post.nl en DHL. Meer dan ooit bestellen we online zodat we zelf de deur niet uit hoeven. De magazijnen en vervoerders draaien overuren om alles wat wij bestellen, op tijd bij ons te bezorgen.

En natuurlijk is er een behoorlijk tekort in de sectoren die nu erg onder druk staan, denk aan de zorg, politie, detailhandel (met name de supermarkten).
Maar denk ook aan de schoonmaakbranche en afvalverwerking. (Elke dag lange files voor de milieustraten, iedereen heeft nu tijd om zijn kasten op te ruimen en in de tuin te werken).

Kans?
Dus naast een heleboel banen waar het werk nu stil valt, zijn er ook behoorlijk wat branches waar kansen liggen. Wij zijn in ieder geval aan het onderzoeken of we als Inventus hier wat in kunnen betekenen. Heb jij ook ideeën opgedaan?

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!