Sporten tegen werkstress..?

Het is deze week de week van de werkstress!

Dit heeft helaas al heel snel een negatieve lading. Ik zie nu voornamelijk berichten voorbij komen met de boodschap “ Voorkom stress “. Naar mijn mening moet je stress niet willen voorkomen, maar je moet hier mee om kunnen gaan.  Zonder gezonde stress zijn we niet in staat om te kunnen handelen in onvoorzienbare en/of gevaarlijke situaties. Zolang je maar je brein en geest onder controle hebt en bewust bent van hoe je handelt. Door soms grensverleggende activiteiten aan te gaan, kom je jezelf tegen en kun je erachter komen hoe je lichaam onbewust reageert.

Wel vraag ik mij het volgende af:

Volgens de wetenschap is sporten en bewegen het snelst werkende anti-stress hormoon. De endorfine neemt namelijk toe. Duidelijk tot zover. Echter, naar mijn mening, moeten geest en lichaam nog altijd samen gaan om een gewenst resultaat te bereiken. We zijn allemaal zo druk met van alles. Prikkel hier, Prikkel daar. Mijn inbox staat nog vol! Wat eten we vandaag? Zijn we op tijd om de kinderen op te halen? Ik moet nog een tandartsafspraak inplannen! Zou er weer file staan?

Wat wordt er hier dan nog bovenop geadviseerd? Ga sporten!

 

Zodra je druk in je hoofd bent en je MOET sporten; is dit dan de manier om je hoofd (geest) leeg te maken of is dit alleen goed voor je beweging? Of is het alleen een kwestie over deze drempel heen stappen en leren je zelf het duwtje in de rug te geven? Is sporten hier per definitie een factor waardoor je ongezonde stress doet voorkomen?

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!