Zomer op de werkvloer

Zomer in je bol
Aankomende zondag (21 juni) is het de langste dag van het jaar en is het vanaf dan ook officieel zomer. Van zomers weer hebben wij de afgelopen weken/maanden zeker kunnen spreken. We zijn een lange periode flink getrakteerd op mooi weer.  De laatste dagen was het dan wel wat minder zonnig, maar de temperaturen stijgen weer met het intrede van de zomer. Lekker zonnig weer op een vrije dag is natuurlijk heerlijk.  

Hoe houd je het hoofd koel als je de hele dag op kantoor zit met 30 graden? Aangezien het KNMI heeft aangekondigd dat we dit jaar een hete zomer tegemoet gaan, komen de volgende tips wellicht van pas tijdens het werken.

Ochtend
Op het moment dat je vroeg opstaat, ben je vaak mentaal en fysiek fitter. De temperatuur zal nog wat lager liggen in de ochtend, waardoor je meer voor elkaar krijgt op zo’n dag. Doe hierom ook de belangrijkste dingen in de ochtend. Het komt veel voor dat er een soort middagdip plaats vindt door de hitte. Verhoog dus je productiviteit door in de ochtend je taken uit te voeren.

Buitenlucht
Frisse lucht is van enorm belang. Gezonde buitenlucht zorgt voor meer creativiteit en concentratie. Ga in je pauze dus eventjes naar buiten om een rondje te lopen. Zorg hiernaast ook dat je genoeg water drinkt. Op de werkvloer zal het dan wel moeten lukken. 

 

 

 

 

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!