Interview – Daniëlle Heck

“De juiste persoon op de juiste plek”

Interview met Daniëlle Heck – Matchmaker
1 jaar bij Inventus, hiervoor 7,5 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling.

Zoveel karakters en kwaliteiten, zoveel uitdagingen als functiecriteria. En hoe maak je dan de juiste match? Volgens Daniëlle is het vooral heel belangrijk dat zowel bedrijf als kandidaat qua type bij elkaar passen.

Op scherp

Daniëlle: “Waar ik op let bij het aftasten of iemand geschikt is voor een functie? Allereerst bekijk ik of iemand voldoet aan het functieprofiel. En vervolgens bekijk ik of ik nog meer bedrijven ken of op kan zoeken waar iemand bij past en omgekeerd. Iemand moet zich wel thuis voelen in de werkomgeving. Daarom probeer ik in gesprekken goed na te gaan wat voor type persoon ik voor me heb en creëer ik diepgang in het gesprek, om achter iemands karakter te komen”.

Match-drive

Wat Daniëlle drijft in het maken van de juiste match? Daniëlle: “een baan is toch een belangrijk onderdeel van iemands leven. Je brengt er immers het grootste deel van de week door, dus ik vind het fijn als ik bij kan dragen in de zoektocht naar die juiste plek. Dit op een manier, zodat beide kanten er meerwaarde uit halen, zowel bedrijf als kandidaat”.

TMA

Bij Inventus werken we met Talent- en Motivatie analyses. Zo wordt middels gesprekken en een vragenlijst inzichtelijk wat iemand in huis heeft. Daniëlle: “Wat iemand kan verwachten in een TMA-traject met mij? Ik start met met de uitleg van de TMA. Na het maken van de vragen volgt een persoonlijk rapport. Daarna volgt een terugkoppel gesprek, waarin ik het rapport met de uitkomsten bespreek. Die leg ik uit. Sommige uitkomsten zijn herkenbaar voor mensen, wanneer dit niet het geval is, geef ik meer uitleg.”

Het mooie aan TMA vindt Daniëlle het duidelijke beeld wat er ontstaat van iemands karakter. Daniëlle: “iedereen is anders, het is mooi om daar de reacties van mensen op te zien. Misschien zijn ze zich bewust van talenten, of ontdekken juist nieuwe dingen dankzij TMA. Dit helpt ook in het herkennen van gedrag bij anderen”.

Trots

Het schakelen met kandidaten en bedrijven is erg dynamisch. Wat Daniëlle het meest trots maakt in het afgelopen jaar? Daniëlle: “De vakantieplanning! Ik werkte destijds nog niet zo lang bij Inventus en kreeg afgelopen zomer de coördinatie over de vakantieplanning. Het leuke daarin was dat ik wel heel concreet terug zag wat mijn werk opleverde. Zo hielp ik soms 11 mensen tegelijkertijd aan het werk, met het bijbehorende papierwerk!”

Contact met bedrijven

Daniëlle: “Hoe ik het contact met bedrijven/opdrachtgevers zou omschrijven? Je spreekt steeds weer verschillende contactpersonen uit diverse werkomgevingen. De ene keer heb ik contact met iemand uit een magazijn, de andere keer HR, dat maakt het afwisselend!”

Daniëlle heeft al flink wat jaren ervaring in arbeidsbemiddeling. Waarin Inventus voor haar het verschil maakt?: “Inventus is een klein bureau, waar de lijnen kort zijn, waarin ik zelf mag beslissen, regelen en invullen. Dit zorgt voor een dynamische en flexibele werkomgeving”.

Advies aan de sollicitant

Er zijn allerlei tips te lezen op onze blogpagina en natuurlijk kun je ook in gesprek om tips vragen. Dé tip van Daniëlle: “Denk goed na over je eerste indruk! Dit is in gesprek, maar ook al voorafgaand aan het gesprek, online of per mail. Stem je communicatie zo goed mogelijk af op de ander”.

Werkgeluk volgens Daniëlle: “Een plek waarin ik soms uitgedaagd word, soms routinematig bezig kan zijn. Een omgeving waarin een werkgever openstaat voor initiatief, fijne collega’s, matches maken en werken aan concrete doelen”.

Geïnterviewde: Daniëlle Heck
Interview/artikel door: Laura Aerts

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!