Interview – Esther Verschuren

Voelsprieten voor talent


Interview met Esther Verschuren – Matchmaker binnen Inventus 
Al 3 jaar werkzaam bij Inventus en in voorgaande jaren ook 7 jaar bij een ander uitzendbureau.
Esther: “Mijn sleutel voor het maken van goede matches? Ken je klant, ken je uitzendkracht en kijk nét wat verder. Dit gaat grotendeels op gevoel. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat er verder schuil gaat achter een persoon. Ik realiseer me continu dat de juiste baan veel te weeg kan brengen in iemands leven.” 

Matchen bij Inventus

“Als ik het matchen van talent aan werkgevers en omgekeerd zou omschrijven in 3 woorden?” Denkt na en telt op haar vingers: “verbinden, inspireren en scoren!”

Advies aan sollicitanten

Esther gaat al jaren in gesprek met kandidaten. Wat ze jou als sollicitant aan zou raden wanneer je bij haar op gesprek komt? Esther: “kom met een duidelijk vraag. Dit kan op gebied van werk zijn, of iets anders. Denk aan hulp met het opstellen van CV, of het bespreken van je ambities.”

Esther: “Zo kan ik aan de hand van jouw persoonlijke vraag gaan puzzelen en achter de hulpvraag komen. Zo kan ik bedenken: goh, hoe kan ik je op gang helpen. Dit kan op basisberoepsniveau zijn, maar ook voor universitair geschoolden. Op welk niveau dan ook!”

Talenten en valkuilen

Menig persoon krijgt ooit de vraag in sollicitaties: wat zijn je sterke punten en verbeterpunten? Bij Inventus brengen we dit geleidelijk in kaart. Hoe Esther dit doet? “Ik neem mensen mee aan de hand van concrete voorbeelden. Door situaties voor te leggen en te bespreken ga ik puzzelen en aan de hand van concrete situaties en onze TalentenWand maak ik de talenten, competenties en ontwikkelmogelijkheden inzichtelijk.”

Verwachting van TMA-traject

Esther: “wat mensen in ieder geval kunnen verwachten van een TMA traject met mij? Ik geef mensen inzichten en daag ze uit op een andere manier naar zichzelf te kijken. Bij de TalentenWand laat ik mensen persoonlijke kwaliteiten kiezen en leg ik situaties aan ze voor.”

“Daarnaast heb ik contact met allerlei bedrijven en ga ik kijken waar de TMA uitkomsten en drijfveren en werkervaring bij aansluiten. Wat past er bij deze persoon. Zo kan ik de persoon onderscheidend voorstellen bij bedrijven. Ik wil iemand zoveel mogelijk deelgenoot maken van de zoektocht.”

Mensen op de juiste plek

Esther: “hoe ik de juiste match maak? Dat is vooral iets van binnenuit. Een combinatie van inlevingsvermogen, het kennen van kandidaat en klant.”

Wat mij vooral drijft in mijn vak?

“Richting kandidaten is dat de levensverandering die ik teweeg kan brengen. Daarnaast het geluk wat het voor mensen en voor mij ; ) met zich mee brengt. Het leuke aan het schakelen met bedrijven vindt Esther het hebben van veel verschillende contacten met mensen uit allerlei functielagen en organisaties en het kunnen helpen en ontzorgen van deze klanten. Esther:”ik ontdek graag de mens achter de mens!”

Trots

Er lopen vele opdrachten via Esther. Welke opdracht maakt haar nu het meest trots? Esther: (lacht) “dit zijn met name de trajecten die niet te standaard zijn, waarin ik kandidaat en opdrachtgever juist weet te matchen. Alle partijen blij: kandidaat, bedrijf en Inventus.”

Esther: “Naast het matchen van kandidaten zit het sowieso in me om verder te kijken voor mensen. Zelfs in mijn vrije tijd weet ik mensen te matchen aan nieuw werk of een leuke partner. Vrijwillig zet ik me in voor de Hersenstichting en vind ik het mooi om zo’n team van vrijwilligers te coördineren en te enthousiasmeren. Dat doet me goed!”

Gouden tip

Esthers gouden tip voor mensen die op zoek zijn naar een baan? Esther: “probeer je ego opzij te zetten in het gesprek. Je bent snel geneigd te zeggen wat men wil horen, dat het bedrijf je “goed” genoeg vindt. Probeer dicht bij je eigen drijfveren te blijven. Iedereen heeft talent, maar niet voor elke baan. Wees jezelf en denk van te voren na wie ben ik, wat wil ik. Bereidt je goed voor, maar laat ook ruimte voor creativiteit!”

Uitdagend

Wat werken voor in Inventus zo uitdagend maakt voor Esther? Esther: Het werken in een klein team, de veelzijdige taken en het werken met de persoonlijke TMA methode”.

Werkgeluk volgens Esther:
“Energie krijgen van wat ik doe!”

 

Geïnterviewde: Esther Verschuren
Interview/artikel door: Laura Aerts

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!