Werk met passie: doe de TMA test

Talent, motivatie, passie en ambitie als uitgangspunt

Door Esther Verschuren

In 2016 kwam ik via mijn huidige werkgever in contact met Inventus en daarmee de Talent-en Motivatie Analyse (kort gezegd TMA). Samen met mijn contactpersoon keek ik naar de mogelijkheden wat TMA voor mij kon betekenen; het in kaart brengen van mijn drijfveren en talenten.

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard licht.

De TMA Talentenanalyse zet daarom de kandidaat centraal en op de troon die hem of haar past. De TMA talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelingsmogelijkheden te maken. De TMA talentenanalyse wordt toegepast voor selectie-, ontwikkeling-, mobiliteit-, beroepskeuze- en reïntegratievraagstukken.

Mensen hebben 22 drijfveren en 44 talenten. Welke heeft uw medewerker?

Met de TMA Talentenanalyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitgebreid in kaart gebracht. Ook krijgen we inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA Competenties.

Hoe gaat dat in z’n werk, een talentenanalyse?

De talentenanalyse neemt ongeveer een uur in beslag. De vragenlijst voor de kandidaat bestaat uit stellingen, gedragsitems waaruit de kandidaat steeds dient te kiezen welke het beste bij hem passen. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren van de kandidaat ontrafeld. De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten.

Inventus is TMA gecertificeerd deskundig

Binnen Inventus werken we met 3 gecertificeerde TMA-deskundigen. De methode bestaat uit een online onderzoek zoals hierboven beschreven en een daaropvolgend evaluatiegesprek, maar

De TMA visueel en begrijpelijk gemaakt: de Inventus talentwand

Inventus vindt het belangrijk dat de kandidaat zijn talenten herkent en begrijpt wat hij of zij hiermee kan doen. De kansen die er ontstaan. Om dit makkelijker te maken hebben we de TMA werkwijze visueel gemaakt in de vorm van een TALENTWAND. Deze is dus echt in ons kantoor aanwezig. Kandidaten of werknemers gaan samen met ons actief met hun talenten en motivaties aan de slag. We maken het inzichtelijk en bespreekbaar. Dit vanuit het oogpunt dat we dagelijks elkaar, kandidaten en opdrachtgevers willen inspireren. Wat wil je nu echt? Waar krijg je energie van?

Door deze persoonlijke aandacht en dieper kijken IN de persoon en verder dan de papieren CV komen we tot de kern van de persoon. Daarom: Je meer bent dan je CV. Mijn persoonlijke drijfveer; mensen te helpen aan de baan die bij ze past.

Bel ons wanneer je toch nog enkele vragen hebt over TMA talententwand!

> Lees HIER het persoonlijke verhaal van mijn collega Danielle over haar TMA training tot TMA specialist.

Groetjes Esther

Inventus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Open chat
1
Hallo 👋 Onze medewerkers zitten voor je klaar om een nieuwe baan te vinden. Stuur ons een bericht via WhatsApp!