Wij verbinden

Raymon, Esther, Daniëlle en Lindy zijn Inventus. Wij matchen je bedrijf aan de juiste kandidaten. Onze ruime ervaring in arbeidsbemiddeling en de persoonlijke aanpak in combinatie met TMA (Talent Motivatie Analyse) zoeken wij de juiste medewerker. 

Wat drijft jou in het vinden van de geschikte medewerker voor jouw organisatie? Een CV is stap 1. Wij gaan op ontdekkingstocht naar drijfveren, motivaties, valkuilen, kwaliteiten en dromen. En zo vinden we de passende collega voor jouw organisatie. 

Raymon van der Spaan

Aanvoerder

Esther Verschuren

Matchmaker

Daniëlle Heck

Matchmaker

Lindy van Zuilekom

Social media & Communicatie

WERVING & SELECTIE

– Totale werving- en selectieproces uit handen
– Direct dienst verband bij de opdrachtgever
– Op basis van no-cure-no-pay
– Inclusief opstellen functie-omschrijving

TALENT EN MOTIVATIE ANALYSE

– Leidend in de dienstverlening van Inventus
– Begeleiden van mensen in hun loopbaan
– Het uitvoeren van een TMA analyse
– Matchen op basis van talenten en competenties

UITZENDEN

– Werving en selectie voor de juiste (tijdelijke) kracht
– Maximale flexibiliteit om snel te kunnen schakelen in capaciteit
– Inventus is juridisch werkgever en voert de salarisadministratie
– Op flexibele basis tegen een afgesproken tarief

DETACHEREN

– Werving en selectie voor de juiste (tijdelijke) kracht
– Bepaalde tijd contract
– Inventus is juridisch werkgever en voert de salarisadministratie
– Op flexibele basis tegen een afgesproken tarief

Ik wil graag advies over mijn personeelsbeleid

Wij ontdekken in kandidaten, zichzelf

Je bent meer dan je CV

Wij willen de mensen achter een CV eerst leren kennen. Want een CV is een leuk lijstje, maar de persoonlijkheid van kandidaten is voor ons vele malen belangrijker. Hun unieke IK bepaalt of ze wel of niet passen binnen de jobomschrijving en hun talenten écht kwijt kunnen. 

Wij nemen je aan de hand bij het totale HR vraagstuk. Van werving/selectie tot herstructurering.

Bel me terug

Wij ontdekken in jou, jezelf

Mensen gemotiveerd, effectief en succesvol op de juiste werkplek

Als werkgever wens je iedere dag resultaten te zien toch? Want gemotiveerde werknemers brengen groei in je bedrijf. Hoe een kandidaat past binnen je bedrijf halen wij niet even snel uit 1 gesprekje of een CV. Wij halen dat wél uit onze TMA Analyse. Dit is een effectief bewezen methode die we met iedere kandidaat doorgaan. Hieruit blijken de drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden. De uitkomst hiervan zetten we in bij selectievragen, ontwikkeltrajecten, beroepskeuzes en reïntegratievraagstukken. 

<<< Bekijk hiernaast het filmpje over onze TMA aanpak

Zeer zeker zaken doen

Wie is de NBBU?

De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. Ze behartigen de belangen van ruim 1.200 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt.

De NBBU gelooft in het belang van de flexibele arbeidsmarkt. Ze helpt daarom aanbieders in de brede flexmarkt om goed werkgever te zijn voor flexwerkers en aantrekkelijk aanbieder van tijdelijk personeel voor opdrachtgevers. Het biedt daardoor kwaliteit en zekerheid.

Wat betekent het NEN 4400-01 keurmerk?

De NEN 4400-1 norm stelt eisen aan het toetsen en beoordelen van in Nederland gevestigde uitzenders en (onder)aannemers van werk. Focus van deze norm ligt op een correcte afdracht van belastingen en sociale premies en het gerechtigd zijn van medewerkers om in Nederland te werken.

Doel van de NRN-norm.

Het uiteindelijke doel is het beperken van het risico voor opdrachtgevers op naheffingen en boetes en van de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie en andere overheidsinstanties.
Het SNA-keurmerk is het resultaat nadat een positieve NEN 4400-1 inspectie heeft plaatsgehad. Check hier of je huidige bureau is aangesloten: www.normeringarbeid.nl

Hoe werkt onze G-rekening?

Als je personeel inleent op de Nederlandse markt kun je gebruik maken van een g-rekening. Deze g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee het uitzendbureau alleen de loonheffingen en/of de btw aan de belastingdienst kan betalen.

Beperk risico op aansprakelijkheid

Maak je geen gebruik van de g-rekening dan kan de belastingdienst, indien het uitzendbureau geen premies of loonheffingen heeft afgedragen, de inlener aansprakelijk stellen. De inlener beperkt zijn risico van aansprakelijkheid door het geschatte bedrag aan loonheffingen en/of btw op je g-rekening te storten. Doorgaans is dit 30% van het factuurbedrag.

Kijkje binnen, door de ogen van onze relaties

Zo halen we jouw talent omhoog. Een kijkje in het warme nest van Inventus.

“In het gesprek werd er goed geluisterd naar wat ik belangrijk vind in een baan. De medewerkers van Inventus luisteren ook ‘tussen’ de regels door. Zo ben ik buiten mijn eigen gecreëerde kaders gaan kijken en heb ik nu een passende baan gevonden.”

Zo halen wij jouw talent omhoog. Een kijkje in het warme nest van Inventus.Kijkje binnen

“Ik ben goed geholpen door Inventus. Het voelde persoonlijk en zo heb ik een passende baan gevonden.”

Zo halen wij jouw talent omhoog. Een kijkje in het warme nest van Inventus.Kijkje binnen

Aanbevolen voor jou

BedrijvenKandidatenTrendswerkvloer
16 november, 2020

De gevolgen van het coronavirus op de uitzendbranche

31.000 banen minder Ondertussen hebben we al maanden te maken met de coronacrisis. De crisis heeft tot nu toe al flinke verliezen geleden. Vooral in de horeca en toeristische sector…
BedrijvenKandidatenTrendswerkvloer
29 juli, 2020

Bouwvak … noodzakelijk of gewoon traditie?

Rust op straat Hier op kantoor hadden we het er over; in het zuiden van het land is de BOUWVAK begonnen. De wegen zijn weer zo rustig als tijdens het…
BedrijvenKandidatenTrendswerkvloer
19 juni, 2020

Zomer op de werkvloer

Zomer in je bol Aankomende zondag (21 juni) is het de langste dag van het jaar en is het vanaf dan ook officieel zomer. Van zomers weer hebben wij de…